Légkondicionáló tisztítás Budapesten

Légkondi tisztítás

Árak

Bemutatkozás

Cikkek

A rút kiskacsa penészes bendője

Minden olyan eszköz és berendezés, ami gyakran érintkezik vízzel és az apró zugai nehezen száradnak ki, idővel elkoszolódik és penészes lesz. Így van ez a gyermekek fürdőszobai játékaival, a darálós kávéfőzők zacc tartájával és a légkondicionálók belsejével is.

Koszolódásra hajlamos fürdőszobai játékok.

A penésznek és a baktériumoknak táptalajra és nedvességre van szükségük. Egy penészes szoba falát, -az anyag szerkezetéből adódóan- csak fertőtleníteni tudjunk, de a gumi, műanyag vagy fém felületen megtelepedett penész ellen a rendszeres tisztítással, sokkal hatékonyabban védekezhetünk. A fertőtlenítés is nyújthat ideiglenes megoldást, de egy koszos-vegyszeres felület még nem tiszta felület, tehát viszonylag gyorsan, újra potenciális veszélyforrássá válik.

A gumikacsa belseje penészes.

A fotók láttán nem kell pánikszerűen kidobálni a gumikacsákat, erősebb tisztítószerekkel és egy kis kitartással ki lehet mosni a belsejükben lerakódott szappant és koszt. Az alábbi videón bemutatott módszertől eltérően, használjon gumikesztyűt!

Klímatisztítás hiányában a légkondicionálók ventilátora és kondenztálcája is képes bepenészedni. A klímák tisztításánál a megfelelő tisztítószer és a fent említett kitartás mellé, szükség van szakértelemre is, mivel a szerkezetük lényegesen bonyolultabb, mint a fürdőszobai gyerekjátékoké. A klímatisztító sprayvel befújás csak részleges fertőtlenítést jelent, nem ér el mindenhova és a gép belsejében lerakódott koszt sem távolítja el.

Hasznosnak találta ezt a cikket? Ossza meg ismerőseivel:

Kapcsolódó cikkek:

A legionella baktérium jelképes, mumus ábrázolása.

Legionella baktériumok a klímában.
Védekezés a legionella fertőzés ellen.

Vastag jégréteg a klímán..

Pangó vizek a klímában.
Klímaszerelési hibák és javításuk.

Az ózon molekula modellje.

Ózonos klímatisztítás?.
A tisztítás fertőtleníthet, de a fertőtlenítés nem tisztít.

A klíma csöpögését egy ilyen törölközővel szokták felfogni.

Miért csöpög a klíma?
A klíma csöpögésének okai, megelőzése és megoldása.