Légkondicionáló tisztítás Budapesten

Légkondi tisztítás

Árak

Bemutatkozás

Cikkek

Festés előtt, vagy után érdemes klímát tisztíttatni?

Sokak dilemmája, hogy a lakásfelújítás előtt, vagy inkább utána érdemes kitisztíttatni a klímát. Ha előtte csináltatja koszos lehet a felújítási rumliban, ha utána csináltatja, akkor meg a frissen festett fal sérülhet.

Klímatisztítás festés előtt

Festés előtt szabad a vásár, bármi is kerüljön a falra, nem számít, úgyis ki lesz javítva. Ezt a változatot azoknak ajánlom, akik a lakással együtt vették a klímát és nem biztosak benne, hogy minden rendben van körülötte. Például halvány csíkok vannak a falon, ami arra utal, hogy folyik a klíma, vagy a burkolata oda van szilózva a falhoz (ezt lejjebb tárgyalom.)
A tisztítás után szépen be lehet csomagolni a gépet, úgy, hogy a légkondi tiszta marad a felújítási rumliban és a festőnek is megkönnyítheti a dolgát.
Ha még nem vágott bele a felújításba, akkor kezdjen a klímával és ezt ajánlom az összes épületgépészeti munkával kapcsolatban is.

Klímatisztítás festés után

Egy frissen festett lakásban, pontosan ugyan úgy tisztítja a klímát a szakember, mint bármilyen más helyzetben, ugyanis teljesen mindegy, hogy a falat három napja, vagy három éve festették, ugyan úgy vigyáznia kell rá.
Ez nem azt jelenti, hogy az óvatoskodás rovására megy a munka minősége. A klímatisztítási technológia, esetemben a klíma mosás, semmilyen nyomot nem hagyhat a falon.

A klíma alatt más színű a fal.

Klímatisztítás parkettalakkozás után.

A hagyományos, oldószeres parkettalakkokat felváltják a gyorsan száradó és a kellemetlen oldószer szagtól mentes, vizes bázisú lakkok. A vizes bázisú parketta lakkok egy része, már másnapra járható, sőt létrázható keménységűre száradnak, viszont a teljes kikeményedésük, körülbelül egy hétig tart.
Ezt a hetet érdemes kivárni a tisztítással, mert ilyenkor a lakkréteg kémiailag még sérülékeny és egyetlen kormos, vagy nikotinos vízcsepp is képes olyan nyomot hagyni a padlón, amit csak csiszolással lehet javítani.

Hogyan fessük le a falat a légkondi körül?

A legfontosabb, hogy a beltéri egységet, alaposan csomagolja be, különös tekintettel a tetejére, ahol nyitott a kasznija. Könnyen telepotyog vakolat és tapéta darabokkal, de a rászálló por a többi részének sem tesz jót.
A gép becsomagolásához a festék üzletekben kapható maszkoló szalagot ajánlom, ami papír és műanyag kivitelben is kapható. A kimondottan csomagoláshoz gyártott, általában barna, vagy fehér alapon feliratos ragasztó szalagot nem jönnek le a műanyag felületekről és a nyomukat csak lakkbenzin hígítós rongyal lehet tisztára sikálni.

A ragasztószalag és a maszkoló szalag fotója.

A burkolatot nem szabad a falhoz szilózni, mert klímatisztításkor vagy egy esetleges javításkor akadályozhatja a szétszerelést. Ilyen esetekben a szerelő, kénytelen körbevágni a burkolatot, így sokkal csúnyább lesz, mintha egyáltalán nem kenték volna ki a fal és a kaszni közötti rést.

Festés utáni klímatisztítás.

Festés után először porszívózza le a védő csomagolást és csak utána bontsa meg a ragasztószalagot, mert a nylonról a padlóra és a klímába is nagy mennyiségű por kerülhet.

Hasznosnak találja ezt a cikket? Ossza meg ismerőseivel...

...vagy szóljon hozzá!

Kapcsolódó cikkek:

Klímaszerelés homlokzati szigetelés elött.