klímatisztítás

Sipos Ákos klímatisztítás specialista

Miért villog a klímán az összes led?

A légkondicionáló kijelzőjén villogó ledek mindig valamilyen hibát jeleznek, előfordulhat, hogy egy pár perces áramtalanítás is megoldja a gondot.

A ledek villogása több hibára is utalhat, itt most arra adok megoldást, ha összes led egyszerre kezd el villogni. Ez a hibajelenség jellemzően a Samsung klímáknál és a Samsung elektronikát használó klímáknál szokott előfordulni.
Egyéb márkák esetekben javaslom, hogy keresse meg az adott klímához tartozó hibakód táblázatot és első körben próbálkozzon meg egy 20 perces áramtalanítással, illetve az leggyakoribb hibaüzeneteket megoldja a szűrők tisztítása, vagy egy alaposabb klímatisztítás.

Tipikus Samsung jelenség, hogy áramszünet miatt elfelejti a klíma, hogy kicsoda is ő,... hát igen, adok egy percet...
...abba most ne menjünk bele, hogy mit gondolunk erről, ez van, oldjuk meg a problémát.

Opciós kód a távirányítón.

Egy úgynevezett OPTION kódot kell bepötyögnünk a távirányítójába az alábbi módon:

Vegye ki a távirányítóból az elemet és nyomja meg egyszerre a hőmérséklet állító gombokat, ha visszateszi az elemeket akkor 6db 0 fog látszódni a kijelzőn.

Egy, kétszer hatjegyű, hexadecimális számsort (0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B,C,D,F) kell beírnunk a kijelzőn látható 6db nulla helyére, a távirányító gombjai segítségével. A két hatjegyű számsort a MODE gomb segítségével tudjuk váltani, amit az első számjegyekről tudunk felismerni, itt ugyanis csak a 0 és az 1 választható:

Az opciós kód kezdőszámai.

A többi számot a fenti képen látható gombokkal választhatjuk ki 0-tól F-ig. Ha elkészült a kód beállításával, nyomja meg a ki/be kapcsoló gombot, a beltéri egység csilingeléssel fogja jelezni, ha sikerült a művelet.

A Samsug klímák oopciós kód táblázata.

Vestel, Alien és Vogel klímáknál a 045405-1A00EA és a 04D405-1A00EA opciós kódokat érdemes kipróbálni.

Ha sikerült megoldani a problémát, akkor már csak a klímatisztítás van hátra: