Lakásfertőtlenítés ózonnal

Új albérletbe költözött?

Takarítás után maradt valamilyen szag az új lakásban, vagy dohányfüstöt érez? Az ózonos kezelés vegyszerek nélkül képes eltüntetni a szagokat, miközben felületi oxidálással fertőtleníti a falakat, bútorokat és mindent ami a lakásban van. Ki tudja ki aludt azon az ágyon két héttel ezelőtt? Ki tudja milyen állatot tartottak a lakásban?
Már egy 90 perces kezeléssel is baktérium mentessé tehet egy másfél szobás lakást.

Az ózon molekula képlete

Büdös a lakás amit el szeretne adni?

Gyakori probléma idős emberektől örökölt lakásokban a kiszellőztethetetlen "öreg szag." Az eladó lakások árát komolyan befolyásolja, ha a vevő az orrát fintorgatja tárgyalás közben. Hiába tudjuk, hogy fel kell újítani, burkolni, festeni fognak és ez a szag eltűnik a megbarnult tapétával együtt, az eladáskor komoly hátrányt jelent a büdös lakás.
Az érzékenyebb vevőket elriaszthatja, az alkut pedig megnehezíti az eladó kárára.

14000 mgr/h teljesítményű ózongenerátor

Hogyan működik az ózonos fertőtlenítés?

A lakás légteréhez és szennyezettségéhez igazítva átlagosan 1-5 órás kezelést javaslunk. Elhelyezünk egy 14.000 mg/h (óránként 14.000 milligramm ózon) teljesítményű ózongenerátort a fertőtleníteni kívánt lakásban és bekapcsolva magára hagyjuk, hogy dolgozzon, azaz, a lakás levegőjéből ózont termeljen.
Összehasonlítás képen, az autókba 3.500 mg/h teljesítményű ózongenerátorokat raknak 15-30 percre. Tehát két óra alatt ennek a mennyiségnek a húsz-harmicszorosát juttatjuk a lakásba.
A szolgáltatás kiválasztásakor, nem a megadott időtartamot kell nézni, hanem a megtermelt ózon mennyiségét.
A kezelés után minimum fél órát hagyni kell az ózont dolgozni, utána alaposan ki kell szellőztetni. Ha van rá lehetőség, akkor hatásosabb, ha a megvárja míg az ózon magától lebomlik és csak másnap szellőzteti ki a lakást.

Tudnivalók

Az ózon teljesen természetes anyag mely rendkívül gyorsan lebomlik és csak oxigén marad utána. A tárgyak felületén lévő organizmusokat elpusztítja és a szagokat eltünteti.
A szobanövényekre, valamint az emberek és állatok légzőszerveire irritáló illetve káros hatással van, ezért a kezelés alatt sem ember, sem állat nem tartózkodhat a helyiségben, sőt még
a szobanövényeket is ki kell pakolni, mert megbarnulhatnak a leveleik.
A kezelést követő alapos szellőztetés után a lakás újra használható lesz.

Tévhitek az ózonról

Klímaszerlő szakemberként kijelenthetem, hogy az ózon, teljesen alkalmatlan klímatisztításra, a klíma fertőtlenítésére pedig nem minden esetben hatásos. Tény hogy valóban fertőtleníti a klíma nehezen elérhető felületeit, de a gyakran több milliméteres vastagságot elért biofilmbe nem tud behatolni.
Rovarírtásra nem elég hatékony, a kisebb, poratka méretű rovarokat ugyan megtizedeli, de a petéik ellen hatástalan.
A penészt nem tudja eltüntetni, ha a penészedés okát nem szünteti meg.
Vastag szőnyegek, kárpitok, matracok belsejébe nem tud behatolni, ezért ezek szagtalanítására nem használható.

Ózonos lakásfertőtlenítés árak Budapesten:

14000 mgr/h teljesítményű ózongenerátor 14000 mgr/h teljesítményű ózongenerátor 14000 mgr/h teljesítményű ózongenerátor

16.000 Ft

19.000 Ft

28.000 Ft

1,5 óra üzemidő,
fél óra behatási idő,
majd 20 perc szellőztetés.
Összesen 2 óra, 20 perc

2 óra üzemidő,
fél óra behatási idő,
majd 20 perc szellőztetés.
Összesen 2 óra, 50 perc

2 óra üzemidő után
fél órát pihen a gép,
újabb 2 óra üzemidő,
40 perc behatási idő,
végül 20 perc szellőztetés.
Összesen 5 óra

Bruttó árak, melyek 0%-os Áfát tartalmaznak.

a telefonszámom 20 537 2009
siposakos@legkonditisztitas.hu

Tisztelt érdeklődő!
Nem szeretnék hamis biztonságérzetet árulni, aprópénzért. Az ózongenerátoromat felajánlottam a gyermekorvosunknak a járvány idejére. Persze így is szüksége lesz a vegyszeres takarításra és fertőtlenítésre, de a rendelő, a váró és az autója napi fertőtlenítését egy kicsit megkönnyíti.

Az ózon elvileg elpusztítja a vírusokat is, kivéve, ha az egy kiköhögött nyálcseppben, vagy egy vastag szőnyegben, vagy az autó ülés szivacsának a belsejében van. Az ózon nem nyújt utólagos védelmet mint egyes fertőtlenítő szerek. Akkor és ott hat, de nem hagy védőfilmet maga után, így akár egy perc múlva is újra fertőződhet a felület.
Mentőautókba nagyon hasznos, mert minden beteg után ki lehet fertőtleníteni. Ha nem is minden beteg után, de természetesen így sem maradhat el a vegyszeres fertőtlenítés.

Nem az ózonos fertőtlenítés fogja megvédeni a koronavírustól. Inkább használjon fertőtlenítő szereket, ha szükséges, és maradjon otthon!

2020. március 15.

Sipos Ákos
klímatisztítás specialista